Després d'uns quants mesos d'inactivitat blogaire (que no culinària), torno a publicar! No és una entrada triomfal (només cal veure la qualitat de la foto que adjunto), però el cert és que el pastís que us proposo val molt la pena i és genial pels amants de la xocolata. Es tracta d'una recepta típica d'Itàlia, de l'illa de Capri (d'aquí el nom del plat). Ells la presenten amb sucre llustre per sobre, però una servidora va optar per combinar-ho amb nata (de la bona)... el resultat, espectacular!
Bon profit i fins aviat :)
Bon profit i fins aviat :)
TORTA CAPRESE
*Ingredients:
- 120 gr. de
xocolata negra
- 120 gr. de
mantega
- 1 cafè sol
carregat
- 3 ous
- 120 gr. de
sucre
- una mica
de sal
- 150 gr. d’ametlles
mòltes
- 5 gr. de llevat
en pols
- 20 gr. de sucre
llustre o altres ingredients per decorar
*Elaboració
- Untar amb
mantega i enfarinar el motlle
- Escalfar
el forn a 170ºC (per baix, a mitja alçada).
- Desfer la
xocolata i la mantega al bany Maria. Afegir-hi el cafè.
- En un bol,
batre els ous amb el sucre i la mica de sal. Afegir-hi les ametlles, el llevat
i la xocolata.
- Abocar la
massa al motlle i fornejar-lo durant 30 minuts, aprox.
-
Desemmotllar i, abans de servir, empolvorar el pastís amb el sucre llustre o
decorar-lo amb nata, nous, etc.
Ben tornada, Maria! M'agrada molt, aquest pastisset sense farina. I això d'afegir-hi cafè també! Petons
ResponEliminaHola Maria,
ResponEliminaBenvinguda! No importa que hagis tardat en publicar les teves receptes m'agraden. Jo sóc de xocolata forever!
Una abraçada,
Nani
Moltes gràcies per tot! Sou incondicionals :)
ResponElimina