Etiquetes

24 de març 2012

Compota de fruita amb iogurt

Després d'un àpat complet, el millor és optar per unes postres lleugeres i refrescants... Avui fa una setmana vaig descobrir aquesta recepta del llibre "Del mercat a la taula", editat per la Diputació de Barcelona. Espectacular!

Les fruites que us poso aquí són les que suggeria l'autora de la recepta, però podeu fer la mescla que més us agradi o us convingui (també segons la temporada).
Ah, i perdoneu la "llepada" del got, és per temptar-vos a posar-hi el dit ;)

COMPOTA AMB IOGURT
*Ingredients (per 6-8 persones):
- 4 peres Conference
- 1 plàtan
- 2 pomes
- el suc d’una llimona
- 4 iogurts (si són "grecs", millor)
- nous
- sucre
- aigua

*Elaboració:
- Rentem i pelem la fruita madura. La tallem a trossos i la posem en una olla.
- Per damunt, hi escampem 4-5 cullerades soperes de sucre, el suc d’una llimona i una tasseta d’aigua.
- Ho posem a coure uns 30 minuts, a foc baix.
-Fora del foc, ho triturem amb la batedora, fins que tingui la consistència d’un puré. Ho deixem refredar a la nevera.
- Muntem les copes (o gots) posant-hi la compota, el iogurt grec i ho decorem amb unes nous pelades i tallades a trossets. Bon profit!

2 comentaris:

  1. Hola Maria,
    Ja n'he sentit parlar del llibre. Serà qüestió de tenir-lo en compte si surten receptes com aquesta. Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  2. Hola Nani,
    No sé si ja tens el llibre, però si a tu o algú li interessa, també es pot consultar en format digital a http://www.diba.cat/delmercatalataula/
    Bona setmana i bon profit!
    Maria

    ResponElimina