Etiquetes

31 de març 2012

Fideus amb salsa romesco

Fa uns dies, al curs de cuina, vam rossejar fideus. Vam seguir una recepta força senzilla (sobretot si ja tens el brou de peix fet!), però la vam arrodonir amb un acompanyament que a tots ens va sorprendre: salsa romesco. I jo que em pensava que només la fèiem servir per acompanyar els calçots i altres verdures a la brasa!
Aquí us deixo la recepta de tot plegat perquè ho proveu vosaltres mateixos. Ah, i un truc: la salsa romesco la vam fer passant tots els ingredients directament pel braç elèctric (això sí, l'oli s'hi ha d'anar afegint igualment de mica en mica, perquè no es talli). Bon profit!

ROSSEJAT DE FIDEUS
*Ingredients:
- 350 gr. de fideus del número 1 o 2 (millor del número 1, que s’aixequen més fàcilment)
-1 sèpia bruta
-2 grans d‘all
-1 ceba petita
-1 pebrot verd petit
-1 l. de brou de peix
-2 cullerades de conyac
-1 cullerada petita de pebre vermell dolç
-oli d’oliva
-sal 

*Elaboració:
-En una olla poseu a sofregir el pebre vermell amb una mica d’oli, durant uns segons.
-Immediatament poseu el brou de peix i les dues cullerades de conyac. Un cop arrenqui el bull reserveu-lo a banda.
-En una paella de fer l‘arròs es posen a sofregir, poc a poc i amb un bon raig d’oli, el grans d’alls sencers i sense pelar. Quan els tingueu enrossits, es retiren.
-Seguidament, en el mateix oli, poseu els fideus i aneu-los remenant perquè s’enrosseixin uniformement. Una vegada ben rossos, coleu-los de l’oli en un colador.
-Recuperem l’oli de fregir els fideus i fem un sofregit amb la ceba, el pebrot i la sèpia tallada petita. Quan el sofregit sigui ben ros, hi afegiu els fideus rossos i hi tirem el brou de peix ben calent. Ho coem 5 minuts al foc i després ho posem 7 minuts més al forn, perquè els fideus quedin ben drets.
-Se serveixen amb una mica de salsa romesco (o all-i-oli). 

 SALSA ROMESCO
*Ingredients:
-1 cabeça d’all, pelada però sense desgranar
-2 tomàquets (millor de pera), que siguin vermells
-2 nyores 
-1/2 bitxo
-20 gr. d’ametlles i avellanes torrades, pelades 
-1 llesca de barra de pa de 1/4, torrada i remullada amb vinagre de bona qualitat
-200 cc. d’oli d’oliva verge
-sal i pebre mòlt 

*Elaboració:
- Al forn, escalivem els alls i els tomàquets (amb una creu al cul, per després pelar-los millor)
- Un cop s’hagi refredat una mica, ho pelem i traiem les llavors dels tomàquets.
- Posem les nyores i els bitxos en remull, amb aigua tèbia. Després, amb un ganivet traiem la polpa i es reserva.
- Es piquen els alls al morter, i tot seguit s’hi van picant les ametlles i les avellanes d‘una en una perquè quedin ben aixafades.
- S’hi afegeix la torrada remullada, els tomàquets trossejats, les nyores i els bitxos. Tot plegat ha de quedar una pasta molt espessa.
- Aleshores s’hi va tirant l’oli (com si féssim maionesa, poc a poc perquè no es talli).
- Es condimenta amb sal i pebre i ja està llesta!

4 comentaris:

  1. Fa molt bona pinta. Ja sento fins i tot l'olor...

    ResponElimina
  2. Maria, aquest plat no cansa mai. Amb romesco no l'he menjat mai. L'he de tastar. Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  3. Mmmm!!!! jo tampoc l'he tastat mai, amb romesco! Ho haurem de fer... ;)

    ResponElimina
  4. Bona pinta... Em quedo amb el detall de la salsa romesco

    ResponElimina