Ahir, a la col·laboració que faig al programa "La cuina de Carbó" de COMRàdio, vam estar parlant de la gastronomia de Lleida. Capital de la terra ferma i capital de la fruita (1 de cada 2 pomes i peres que creixen a Espanya ho fan a la zona de Lleida).
En aquest link podeu recuperar el programa i escoltar les receptes que van proposar els oients: des d'una senzilla però fantàstica salsa de poma per la carn, fins a un original aftereight de peres (mmm!), passant per clàssics com el pastís de poma i l'ànec amb peres. Lògicament, vaig sortir d'allà amb ganes de provar tots aquests plats i, per tant, amb deures per uns quants dies!
I aprofitant que em vaig endinsar en l'infinit i fantàstic món de les fruites, us deixo un petit repàs d'algunes de les varietats de peres i pomes que creixen a Lleida.
Us les presento, d'esquerra a dreta:
- Golden (groga, dolceta, ideal per cuinar al forn i per incloure a les amanides)
- Royal Gala (vermella sobre fons groc, dolça, amb un punt d'àcid i cruixent)
- Fuji (vermella sobre verd, molt dolça, sucosa i cruixent)
- Granny Smith (de color verd intens, molt cruixent i àcida)
I pel que fa a les peres...
Seguim començant per l'esquerra:
- Blanquilla (color verd amb taques vermelles, dolça i molt sucosa)
- Llimonera (pell groga i amb puntets, molt dolça i sucosa)
- Conference (allargada i amb taques marrons, molt gustosa)
A veure si a partir d'ara les reconec a la primera :)
L'after eight de peres amb xocolata és absolutament deliciós ;)
ResponEliminaM'ho puc imaginar...i no dubtis que aviat ho comprovaré :)
ResponEliminaDe pomes has de tastar un dia la Pink Lady (només pel nom ja val la pena!). I de peres, la meva preferida és l'ercolina, un clàssic lleidatà! :)
ResponElimina