Etiquetes

19 d’abr. 2012

Enfogona't, pelegrí!

Al programa "Quins fogons", de Ràdio Castellar, ens animen a pensar receptes per homenatjar Sant Jordi. I com que les sopes de lletres em sembla que no són massa comestibles, us proposo una recepta ideal per enamorats (enamorats de la parella, del veí, del menjar o de la vida en general!).

Desconec si els científics ja s'han posat d'acord en els suposats efectes afrodisíacs del marsic, però el cas és que està boníssim, així que serà el protagonista del plat d'avui. Tot plegat ho servirem dins d'unes vieires, que són aquestes boniques petxines de pelegrí...  Els més romàntics, si us hi esforceu una mica, podreu veure en la vieira la forma d'un cor ocult jeje
  
VIEIRES FARCIDES
*Ingredients:
-8 vieires (poden ser congelades) 
-24 musclos
-24 cloïsses 
-1 ceba
-50 cc de vi blanc
-100 cc de crema de llet
-50 g de formatge Gruyère ratllat
-50 g d’ametlles laminades
-25 g de fècula
-pebre mòlt i nou moscada

*Elaboració:
- Es posen les cloïsses en aigua i sal uns 10 minuts, perquè treguin les impureses. Netegem els musclos (amb closca) i les vieires (en netegem la closca i la carn, per separat).
- Es pica la ceba ben petita. La meitat de la ceba es posa en un cassó amb els musclos, les cloïsses (amb closca) i el vi. Es cou tapat uns 5 minuts.
- Les vieires (sense closca) es couen amb una cullerada d’oli i la resta de ceba. Han de coure lentament uns 10 minuts tapades.
- Es colen i barregen els sucs de les dues coccions. S’hi afegeix la fècula desfeta amb una mica d’aigua. Quan s’hagi espessit una mica, hi incorporem la crema de llet, fins que arrenqui el bull.
- Aleshores es retira del foc i s’hi tiren les ametlles.
- Es farceixen les vieires repartint el marisc (a qui ja hem tret la closca!). Es cobreixen al damunt amb la salsa i s’hi espolsa el formatge ratllat. S’han de gratinar just al moment de servir-les.

2 comentaris:

  1. Uf! Amb aquestes vieires afrodisíaques jo establiria un Sant Jordi cada dia de l'any!!! Moltes gràcies per participar, guapa! Bon Sant Jordi!

    ResponElimina
  2. Tan és si és cert o no, un sopar així ha de tenir un final feliç per força, je je je...

    ResponElimina