Etiquetes

10 d’abr. 2012

Una mona de cupcakes

A la família no estem batejats, però quan arriba Setmana Santa... surten padrins de tot arreu! La tradició de la mona sempre l'hem fet molt casolana i aquest any vam decidir innovar i construir el tradicional pastís a partir de mini-cupcakes, així posava en pràctica tot allò après al curs que us vaig comentar.
El resultat va agradar, estava boníssim! Us en deixo la recepta perquè ho proveu ben aviat!

CUPCAKES DE PASTANAGA (en surten més de 12 unitats, de les grans)
*Ingredients:
- 2 ous
- 115 gr de sucre
- 140 gr de farina
- 1 culleradeta de bicarbonat sòdic (no us espanteu, en venen al Mercadona, secció de pastisseria)
- 1 culleradeta de canyella
- 120 ml d'oli d'oliva suau o de girasol
- 150 gr de pastanagues, pelades i ratllades
- 140 gr de poma, pelada i ratllada
- 8 nous pelades i trossejades

*Elaboració:
- Preescalfar el forn a 160ºC.
- En un bol, tamisem la farina amb la canyella i el bicarbonat.
- En un altre bol, batem els ous amb el sucre i l'oli. Hi incorporem la farina amb la canyella i el bicarbonat.
- Quan estigui ben barregat, hi afegim la pastanaga i la poma ratllada, i per últim les nous.
- Repartim la barreja entre els papers de cupcakes, sense omplir-los més de 3/4 (*es recomana posar els papers dins de motlles de silicona o similar, perquè no es deformin).
- Ho posem al forn uns 20-22 minuts, fins que punxant amb l'escuradents aquest surti net.
- Retirem del forn i els deixem refredar dins dels motlles 5 minuts.

COBERTURA DE FORMATGE (amb la que nosaltres vam fer les filigranes del capdamunt, però generalment es cobreix tota la superfície del cupcake, amb mànega pastissera)
*Ingredients:
- 350 gr de formatge cremós tipus Philadelphia, ben fred
- 100 gr de mantega a temperatura ambient
- 130 gr de sucre glaç (o menys, segons el vostre gust)
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla

*Elaboració:
- Amb les espàtules de plàstic i a poca velocitat, batem la mantega amb el sucre.
- Quan estigui ben barrejat, hi afegim l'extracte de vainilla i el formatge cremós
- Ho batem tot plegat durant uns minuts, i ja està llest per decorar.

4 comentaris:

  1. Que el nom no us espanti. Aquestes magdalenes són molt bones, força lleugeres i encara que en diguin salades no fan set.

    ResponElimina
  2. Molt original, Maria! I a més, si són cupcakes de pastanaga sembla que hagin d'engreixar una mica menys... ;)

    ResponElimina
  3. Teniu tanta raó! Són espectaculars :)

    ResponElimina
  4. Realment són espectaculars!!!
    Ànims que nosaltres anirem provant totes les receptes.

    ResponElimina