La carn arrebossada és, juntament amb els macarrons, un dels plats predilectes entre les boques més menudes de la casa. Si volem ser una mica originals, una bona idea és farcir-los amb els sabors que més ens agraden... Aquí us en deixo una proposta!
LLIBRETS DE LLOM FARCITS*Ingredients:
- 6 llibrets de llom
- 150 gr. de xampinyons
- 50 gr. d’olives verdes sense pinyol
- 1 ceba mitjana
- 2 ous (1 per fer-lo dur, i l’altre per arrebossar)
- 50 gr. d’ametlles torrades
- sal
- farina
- pa ratllat
- oli
*Elaboració:
- Es comença un sofregit amb dues cullerades d’oli i la ceba picada ben petita.
- Quan es comença a daurar s’hi afegeixen els xampinyons nets i també picats. Es deixen coure un parell de minuts a foc fort i s’hi posen les olives, que també s’han d’haver picat. Tot plegat ha de coure 5 minuts.
- Fem un ou dur i, quan és cuit i fred, el ratllem (o el tallem petit) i l’afegim al sofregit.
- Farcim els llibrets amb el sofregit, procurant que quedi ben repartit. Ens podem ajudar d'uns escuradents per assegurar-nos que els llibrets queden ben tancats.
- Se salen una mica els llibrets i es passen per farina (que s’espolsa), ou batut i pa ratllat.
- Es couen els llibrets amb oli abundant i calent. Una vegada cuits, es deixen escórrer una mica en una reixa (o paper de cuina) perquè deixin anar l’oli.
Aquests llibrets els he tastat i són boníssims.
ResponEliminaI això que no sóc la boca més menuda de casa.