Etiquetes

10 de des. 2011

Per un plat de macarrons

Avui us deixo una de les receptes que més he repetit els últims mesos: els macarrons amb beixamel. Són un plat comodí perfecte: és un terreny conegut i potser per això agrada pràcticament a tothom, alhora  que incorpora la beixamel, un gust que jo sempre havia associat als canelons, però que aquí també hi casa molt bé.

També us volia convidar a tastar una combinació que vaig descobrir la setmana passada: barregem formatge Philadelphia amb el contingut d'una llauna de verat ("caballa" en castellà) i una mica de julivert picat. Queda molt bé acompanyat de les clàssiques galetetes salades i servit com a pica-pica...

MACARRONS AL FORN AMB BEIXAMEL
*Ingredients:
- 300 gr. de macarrons
- 250 gr. de botifarra crua
- 1ceba
- 500 gr. de tomàquets
- 1 bossa de moixernons o còctel de bolets (frescos o en conserva)
- 25 gr. de mantega
- 20 gr. de farina
- 250 cc. de llet
- sal, pebre mòlt i nou moscada
- 50 gr. de formatge ratllat

*Elaboració:
- Es couen els macarrons i, un cop cuits, s’escorren i s’amaneixen amb oli perquè no s’enganxin.
- Es fa un sofregit amb la ceba ben picada i, quan està daurada, s’hi afegeix la botifarra esmicolada. També hi incorporem els bolets (prèviament escaldats, escorreguts o netejats, segons si els tenim deshidratats, en conserva o frescos).
- Es deixa coure uns 10 minuts i s’hi afegeix el tomàquet (ratllat o triturat – últimament i per grans quantitats, jo els escaldo, els pelo i els passo pel braç elèctric, que és més ràpid).
- Es torna a deixar uns 10 minuts, fins que s’hagi fet el tomàquet.
- Es rectifica de sal i s’hi pot abocar una mica del suc d’escaldar els moixernons (si és que ho hem fet).
- Al cap d’un parell de minuts s’hi posen els macarrons, ben escorreguts, i remenem bé.
- Es posa en una safata que pugui anar al forn.
- Es fa la beixamel: es fon la mantega en una paella o cassó, es deixa coure remenant amb un batedor, s’hi tira la llet i se segueix remenant fins que bulli; aleshores es condimenta amb sal, pebre i nou moscada.
- S’aboca la beixamel per damunt dels macarrons, s’espolsen amb formatge ratllat i es gratinen al forn, fins que quedin daurats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada