Si sou nostàlgics i teniu ganes de recuperar el gust de Petit Suisse o del mític gelat Frigo amb forma de peu, us recomano que tasteu la versió milloradíssima de tot plegat: el pastís de Petit Suisse de la Gemma Clofent. Senzill de fer i amb resultats espectaculars! A més, com que és fresquet i lleuger, funciona fins i tot amb la panxa plena ;)
El vaig provar dissabte i va tenir molt èxit! Això sí, com veureu a la fotografia, a la nostra capa de melmelada hi havia petits turons d'allò més saborosos...
*Ingredients:
- 100 gr. de galetes Maria
- 40 gr. de mantega
- 6 petit suisse Danonino de maduixa
- 200 ml. de nata líquida per muntar
- 5 fulles de gelatina
- 200 ml. de llet
- 100 gr. de sucre
- 1 pot de melmelada de maduixa (millor sense trossos de fruita)
- 2 fulles de gelatina
*Elaboració:
- Per fer la base, triturar les galetes ben fines i barrejar-les amb la mantega a temperatura ambient, fins aconseguir una massa ben homogènia. Repartir-la per tota la base d’un motlle desemotllable de 20cm de diàmetre.
- Posar en remull les 5 fulles de gelatina en aigua freda. Escalfar al microones una part de la llet i dissoldre-hi la gelatina.
- A part, barrejar els petit suisse, la nata líquida, el sucre i la resta de la llet.
- Afegir-hi la gelatina i remenar bé.
- Abocar-ho sobre la base de galeta i deixar quallar a la nevera / congelador.
- Per la capa de melmelada, posar en remull les 2 fulles de gelatina en aigua freda. Escalfar 2 cullerades d’aigua i dissoldre-hi la gelatina.
- Escalfar una mica la melmelada al microones per tal de liquar-la una mica i colar-la per un colador ben fi. Afegir-hi la gelatina i remenar bé.
- Abocar-ho sobre el pastís ja quallat i tornar a reservar a la nevera.
- Un cop quallada la capa de dalt, desemmotllar, decorar i servir ben fresquet de nevera.
Més fàcil i més bo impossible. És d'aquells pastissos que té l'èxit assegurat, entre petits i grans ;)
ResponEliminaEl vam fer per cap d'any i va causar furor!!
ResponEliminaGràcies!!