Aquest cap de setmana teníem un aniversari familiar i em vaig oferir a portar les postres. Com que el pastís havia de viatjar de Sabadell a Badalona, vaig pensar que el millor seria no complicar-nos massa i fer una cosa senzilla, resistent a la calor i als trams en obres de la C-58.
Així que vaig optar pel mític pastís de poma, però sense crema. Vaig agafar la recepta del Club de Cuines i la vaig fer encara més llaminera (i estiuenca) tot acompanyant-la d'una mica de gelat de vainilla (no cal dir que, per evitar incidents, el gelat de vainilla el va comprar directament la família de Badalona).
Us en copio la recepta, amb alguns aclariments/afegits:
*Ingredients:
- 250 ml. de llet
- 100 gr. de sucre
- 100 gr. de farina
- 2 ous
- 1 culleradeta de llevat
- 3 pomes golden (si són grosses, amb 2 és suficient)
- confitura d'albercoc
- gelat de vainilla
*Elaboració:
- Batem, en un bol, la llet, el sucre, els ous, la farina i el llevat.
- Tallem 2 pomes (o 1 i mitja si són grosses) a daus i les afegim a la barreja anterior. Per precaució, jo les vaig humitejar amb una mica amb suc de llimona, perquè no es tornessin negres.
- Ho posem tot plegat en un motlle, cobert amb paper de cuina.
- Ho cobrim amb l'altra poma (o la meitat restant) tallada a làmines.
- Ho posem el forn durant 45 minuts a 150 graus (comproveu que estigui fet amb el truc de l'escuradents, perquè en el meu cas, per exemple, el vaig haver de deixar gairebé una hora).
- Quan estigui llest, deixeu refredar el pastís, desemmotlleu-lo i unteu-lo amb una mica de melmelada d'albercoc (perquè s'escampi millor, la podeu escalfar 30 segons al microones).
- A l'hora de servir, acompanyeu-ho d'una mica de gelat de vainilla...queda molt bo!
*Altres:
- Tinc pendent provar la mateixa recepta amb altres fruites o, fer-la igualment de poma, però afegint-hi panses!
Jo hi era i el vaig tastar, estava molt bó.
ResponEliminaFelicitats Maria.