Etiquetes

10 de febr. 2013

Meitat flam, meitat pastís


En aquesta ocasió us presento un dels pastissos més originals que he fet mai. No porta ingredients exòtics però barreja dues postres que, fins fa poc, jo mai hauria "maridat" (ara que està tan de moda aquesta paraula...). En fi, que us convido a provar un flam mixt, fet de pa de pessic i flam. És suau, esponjós, boníssim!

FLAM MIXT (per a 8 persones, fet amb motlle de silicona)
*Ingredients del flam
- 150 gr. de sucre
- 5 ous sencers
- 150 gr de sucre pel sucre cremat
- 600 ml. de llet
- 1 llimona
- ½ branca de canyella

*Ingredients del pa de pessic
- 75 gr. de farina
- 2 ous sencers + 1 clara
- 75 gr. de sucre
- 1 culleradeta rasa de llevat en pols
- ½ culleradeta de vainilla
- ratlladura de llimona

*Elaboració
- Amb els 150 gr. de sucre, unes gotes de suc de llimona i una mica d’aigua (poca!) es fa un caramel i s’aboca al motlle.
- Es bull la llet amb una part de pela de llimona i la canyella.
- En un bol, es baten els 5 ous i el sucre del flam, s’hi tira la llet calenta (ja colada), es torna a batre i es deixa reposar.
- Una vegada fred, es tira al motlle ja caramel·litzat.
- Es comença el pa de pessic treballant els 2 rovells amb el sucre fins a punt de relleu. Aleshores, s’hi barreja la farina amb el llevat, les ratlladura de la resta de la pela de llimona i la vainilla. Quan tots els ingredients estan ben barrejats, s’hi incorporen amb molta suavitat les 3 clares a punt de neu.
- Es posa la pasta del pa de pessic, a cullerades, damunt de la crema de flam i es cou al forn, ja calent, al bany Maria(*) a 180ºC de 35 a 40 minuts.
- Un cop fred, el desemmotllem (l'haurem de girar perquè el pa de pessic quedi a sota). Els més llaminers, ho poden acompanyar amb nata :)

(*)Posem el motlle dins d’una safata més gran amb aigua i closques d’ou (perquè així l’aigua no bull i, per tant, no esquitxa).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada