Etiquetes

16 de nov. 2011

Girona m'enamora

Avui just fa una setmana, a "La cuina de Carbó" vam descobrir alguns dels sabors més característics de la gastronomia de Girona ciutat. Podeu recuperar l'àudio del programa en aquest link.

Pels qui preferiu un resum resumit, aquí el teniu:
1) Xuixo: es diu que l'origen d'aquesta pasta farcida de crema l'hem d'anar a buscar a Girona, on els anys 20 uns pastissers molt espavilats i llaminers van adaptar la recepta francesa del 'chou à la créme'. Avui trobem xuixos arreu de Catalunya, però segons la Mireia un dels més bons els trobem a la pastisseria Turró, a la plaça Sagrada Família de Barcelona.
2) Salsafí de Girona: arrel similar al nap (allargada, de color marronós per fora), però amb un gust més fi i dolç. S'acostuma a menjar guisat, amanit o fregit. És una molt bona font de fibra i minerals.
3) Bitxo de Girona: pebrot de tons clars i la pell molt fina. És una varietat ideal per escalivar o fregir, i també se'n fan conserves en sal i vinagre.
4) Escarola de cabell d'àngel: escarola de mida petita i gust molt fi (menys amarga que la resta de varietats). Té les fulles fines, molt dentades i arrissades, és de color verd clar.
5) Poma IGP de Girona: Inclou les varietats golden, red delicious, gala i granny smith.

EMBOLCALLS DE PEBROT:
*Ingredients:
- pebrots vermells
- oli verge d'oliva
- orenga
- sal
- pebre
- formatge Feta

*Elaboració:
- Escalivem els pebrots i els tallem a tires.
- Tallem el formatge a daus una mica grossos i els posem en adob (oli, sal, orenga, pebre) uns 30 minuts, com a mínim.
- Passat el temps, s'escorre el formatge i es cargola amb una tira de pebrot escalivat.
- Se serveix fred i amanit amb una part de l'adob...ideal per aperitius!

1 comentari:

  1. M'encanten els salsifins... i la resta d'ingredients també. Quina bona pensada, la del curs de la Mireia. Que bé que hi poguessis ser!

    ResponElimina