Etiquetes

13 de febr. 2012

Canelons de ferro

Recordeu Popeye el Mariner, no? Aquell personatge tant forçut, gràcies a les llaunes d'espinacs que endrapava contínuament... Llàstima que anava tatuat i amb la pipa incorporada, perquè si no segur que pares i mares l'haurien convertit en el messies de més d'una generació.

Perquè hi ha vida més enllà de la verdura amb raig d'oli, aquí us deixem una recepta verda per dins i blanca per fora ;)

CANELONS D'ESPINACS (i més cosetes)
*Ingredients:
- 20 canelons
- 750 gr. d'espinacs congelats
- 2 ous durs
- 100 gr. de tonyina amb oli
- 1 ceba
- 500 ml. de llet
- 40 gr. de mantega
- 40 gr. de formatge ratllat
- 100 gr. de xampinyons frescos
- 40 gr. de farina

*Elaboració:
- Es couen els canelons (en una olla ben grossa, amb aigua abundant, sal i una mica d'oli). Un cop cuits (10-15 minuts), els podem deixar en aigua freda l'estona que vulguem.
- Es fan bullir les fulles d'espinacs.
- Se sofregeix la ceba ben trinxada, en un cassó amb una mica d'oli. Quan rosseja, s'hi posen els xampinyons tallats prims i ho sofregim una mica tot plegat.
- Es treu el cassó del foc i s'hi afegeixen els ous durs a trossets, la tonyina esmicolada, els espinacs trinxats i una mica de llet per lligar-ho.
- Es torna a posar al foc, per sofregir-ho uns minuts més.
- Es treu la mescla i es reparteix entre els canelons; s'enrotllen i es col·loquen en una safata de servir que pugui anar al forn.
- Es prepara la salsa beixamel (mantega defeta a la paella + farina que s'enrosseixi + llet, fins que espessi i aleshores hi afegim pebre, sal i nou moscada, al gust). Cobrim els canelons amb la salsa, hi espolsem el formatge ratllat i es gratinen al forn.

*Aquesta és la recepta tal i com la tenia, però jo hi vaig afegir uns trossets de béicon passats per la paella i també van quedar fantàstics! També es poden combinar els espinacs amb panses i pinyons, per exemple ;)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada