Etiquetes

29 de febr. 2012

A la cuina...precaució!

Cada any hi ha 1.500.000 accidents domèstics a les llars espanyoles. Una bona manera d'evitar-los és la prevenció i, sobretot, estar informat. En aquest sentit, els bombers ens alerten de la perillositat dels focs que s'originen quan ens deixem una paella o cassola al foc, amb oli calent.

Ens diuen que, en aquests casos, mai hem de tirar aigua a les flames (encara que sigui un acte reflex o que ens sembli que així ho arreglarem). Amb aquest tipus d'incidents, les recomanacions dels professionals són les següents:
- Apagar el foc (l'entrada de gas a la cuina).
- Mullar un mocador o drap i escórre'l per retirar l'excés d'aigua (que no gotegi).
- Posar el mocador sobre la cassola o paella, fins que aquesta es refredi i ja no surti més vapor.
- I, sobretot:
*No intenteu moure la cassola o paella.
*No hi tireu aigua, ja que esquitxaria foc i els efectes podrien ser devastadors.

Ah, i recordeu que el telèfon d'emergències és el 112.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada