Etiquetes

17 de febr. 2012

"Mans de ministre"

Dijous gras, dijous llarder, dia de l'ou i el porc... Superat l'empatx de botifarres i truites, avui us proposem un altre plat típic d'aquests dies: els peus de porc farcits. Una recepta que hauríeu de tastar abans que comenci la Quaresma!

Per fer-la més atractiva (si és que uns peus poden ser bonics?), nosaltres vam posar una gamba al farcit de cada peu! Aleshores, pel sofregit vam aprofitar les gambes restants i també les "closques" de les altres. Bon profit i bon carnestoltes!

PEUS DE PORC FARCITS
*Ingredients:
-3 peus de porc partits i ja bullits (poden ser d'aquests que comprem precuinats, envasats al buit)
-1 ceba
-1 pastanaga
-4 tomàquets madurs
-50 cc. de xerès
-8 gambes
-16 cloïsses
-oli d’oliva
-sal i pebre mòlt

*Pel farcit:
-250 gr. de carn magra de porc picada
-100 gr. de cansalada fresca picada
-100 gr. de pernil del país
-1 tòfona
-1 ou
-1llesca de pa remullada amb llet
-mantellina de porc (entreví). S'ha de demanar a la carnisseria, que te la gaurdin amb antel·lació.

*Per la picada:
-1 gra d’all
-20 ametlles torrades (sense pell)
-julivert

*Elaboració:
- Trossegem la tòfona i tallem el pernil, molt petit.
- Preparem el farcit barrejant les carns picades, el pernil, l’ou batut, la tòfona i la molla de pa escorreguda. Ho condimentem amb sal i pebre.
- Desossem els peus de porc, els farcim amb la mescla anterior i els emboliquem amb la mantellina de porc.
- Pelem la ceba i la pastanaga, i les tallem a trossets petits. Trossegem els tomàquets.
- En un cassó de fons gruixut, sofregim les gambes i les retirem. Al mateix oli, comencem el sofregit amb la ceba i la pastanaga. Quan es comencin a estovar, hi incorporem el tomàquet, se sala i es deixa que es cogui lentament, uns 20 minuts.
- Passem el sofregit pel colador xinès.
- En una cassola que pugui anar el forn, hi posem un raig d’oli, el xerès i la salsa anterior. Hi afegim els peus de porc farcits i ho posem al forn, ja calent, uns 40 minuts.
- Fem una picada (all, julivert i després les ametlles, una per una). Hi posem una mica d’aigua perquè no quedi tant espessa.
- Quan faltin 10 minuts perquè s'acabi la cocció dels peus, hi posem la picada, les gambes sofregides i les cloïsses esbandides.
*Les cloïsses s’han de tenir una estona en remull i després es couen un moment al vapor, perquè s’obrin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada