Etiquetes

30 de nov. 2011

Crema o puré de verdures?

Bolets sí, bolets no, fred sí, fred no... Tot i que la meteorologia no ho té clar, sembla que els llums de Nadal comencen a fer efecte i alguns ja hem començat a canviar els nostres hàbits, si més no a la cuina. Als armaris ja no hi tenim gaspatxos, sinó caldos de pollastre i altres barreges sovint envasades.

Avui us deixo una recepta de puré de verdures que és d'allò més senzilla, saludable, i segur que més bona que la que podeu olorar darrere un d'aquests mal anomenats abre fàcils.
Com sempre, vosaltres podeu modificar les verdures segons el vostre paladar (o el que hi hagi a la botiga aquell dia)! Això sí, us animo a posar-hi una mica d'api, fa que "en boca" (que dirien els sommeliers) et quedi un regust refrescant ;)

VERDURES SENSE MASTEGAR
*Ingredients (per 4 persones, aprox.):
- Verdures al gust (reconec vaig optar per un d'aquests packs preparats del Mercadona: 7 pastanagues, 1 porro, 2 naps, 2 xirivies i un trosset d'api; jo hi vaig afegir una ceba).
- Oli
- Aigua
- Sal
- Pebre
- Una mica de formatge ratllat (opcional)

*Elaboració:
- Pelar, rentar i tallar les verdures a la mateixa mida (com més petites, més ràpid es couran).
- Ofegar-les en una olla, amb una mica d'oli, a foc lent.
- Afegir-hi l'aigua necessària fins que quedin cobertes. Incoporar la sal.
- Bullir-ho uns 20-30 minuts fins que les verdures estiguin cuites.
- Triturar-ho amb el braç elèctric, rectificar de sal i posar-hi una mica de pebre.
--> Com que el vaig preparar a la tarda, i ens el vam menjar per sopar, hi vam posar una mica de formatge ratllat just abans d'escalfar-ho al microones...mmm!

2 comentaris:

  1. Maria, la teva proposta és fantàstica pels dies de fred. Això del formatge ratllat a mi m'hi agrada molt. I l'api porta molt potassi, necessari pel sistema nerviós. I refresca molt, tens raó!!! Petons

    ResponElimina
  2. No sé si n'hi hem de dir crema o puré, però és un plat molt sa ideal per a aquest dies de tardor i hivern!

    Petons!
    Anna

    ResponElimina