Etiquetes

26 d’oct. 2011

La grandesa dels llibrets

La carn arrebossada és, juntament amb els macarrons, un dels plats predilectes entre les boques més menudes de la casa. Si volem ser una mica originals, una bona idea és farcir-los amb els sabors que més ens agraden... Aquí us en deixo una proposta!

LLIBRETS DE LLOM FARCITS
*Ingredients:
- 6 llibrets de llom
- 150 gr. de xampinyons
- 50 gr. d’olives verdes sense pinyol
- 1 ceba mitjana
- 2 ous (1 per fer-lo dur, i l’altre per arrebossar)
- 50 gr. d’ametlles torrades
- sal
- farina
- pa ratllat
- oli

*Elaboració:
- Es comença un sofregit amb dues cullerades d’oli i la ceba picada ben petita.
- Quan es comença a daurar s’hi afegeixen els xampinyons nets i també picats. Es deixen coure un parell de minuts a foc fort i s’hi posen les olives, que també s’han d’haver picat. Tot plegat ha de coure 5 minuts.
- Fem un ou dur i, quan és cuit i fred, el ratllem (o el tallem petit) i l’afegim al sofregit.
- Farcim els llibrets amb el sofregit, procurant que quedi ben repartit. Ens podem ajudar d'uns escuradents per assegurar-nos que els llibrets queden ben tancats.
- Se salen una mica els llibrets i es passen per farina (que s’espolsa), ou batut i pa ratllat.
- Es couen els llibrets amb oli abundant i calent. Una vegada cuits, es deixen escórrer una mica en una reixa (o paper de cuina) perquè deixin anar l’oli.

1 comentari:

  1. Aquests llibrets els he tastat i són boníssims.
    I això que no sóc la boca més menuda de casa.

    ResponElimina