Etiquetes

19 d’oct. 2011

Tonyina rostida i crumble de peres

Bé, bo i ràpid. Aquest és l'eslògan d'una de les marques d'alimentació més conegudes a Catalunya i també va ser el lema de la classe de cuina d'ahir. Vam preparar una tonyina rostida que estava deliciosa i, per acabar-ho d'arrodonir, la vam acompanyar amb un crumble de peres exquisit (una combinació de dolç i salat que se'm desfà a la boca només de recordar-la...). Ja ho veureu, proveu-ho a casa i m'expliqueu què tal ;)

TONYINA ROSTIDA AMB CEBA TENDRA

*Ingredients:
- 1 un tros de cua de tonyina d’un quilo
- 1 manat de cebes tendres
- 2 grans d’all
- 2 branques de farigola
- 2 fulles de llorer
- 100 cc. de vi blanc sec
- 100 cc. de fumet de peix (poden ser pastilles de caldo concentrat)
- 3 c. sop. d’oli d’oliva
- sal i pebre mòlt

*Elaboració:
- Es pelen les cebes i els alls i es tallen a làmines fines.
- Es pela i es poleix el tros de tonyina, se salpebra i es posa en una plàtera que pugui anar al forn amb l’oli, el vi i el fumet.
- Es cobreix amb la ceba, l’all i el llorer per sobre. S’espolsen les franques de farigola i es rega amb una mica d’oli.
- Es posa a coure al forn, ja calent a 200º C, uns 30 minuts (tapat amb paper d’alumini de manera que cobreixi el tall de tonyina, però sense prémer, que surti l’aire).
Si després es veu que la ceba ha quedat crua, es reserva la tonyina i es pot acabar de coure al foc.
- Es talla la tonyina amb el ganivet elèctric i se serveix tot plegat.


CRUMBLE DE PERES AMB EMMENTAL
*Ingredients:
- 2 peres grosses (de Puigcerdà o Conference)
- 50 gr. d’emmental tallat a daus
- 1 llimona
- 100 gr. de farina
- 100 gr. de mantega semisalada
- 2 c.sop. d’emmental ratllat

*Elaboració:
- Es pelen les peres, es parteixen per la meitat, es treuen les llavors i es freguen amb llimona perquè no s’ennegreixin. Les posem damunt d’una safata que pugui anar al forn (amb paper de pastisseria entremig).
- Es fa el crumble barrejant la farina amb la mantega i el formatge ratllat.
- S’omplen els forats de la pera amb els daus de formatge i es cobreixen amb la pasta de crumble.
- Es posen a coure al forn, ja calent, a 180º C de 20 a 30 minuts, fins que s’hagin enrossit

2 comentaris:

  1. Hola Maria! Cuian d'aprofitament, eh? M'agrada molt, aquesta idea. I la tonyina també m'agrada molt! he he.
    Aprofito per dir-te enguany repetim l'experiència del taller de conserves a Cal Balsach, ja que hem tingut molt èxit (32 inscrits).

    Si voleu venir a fer una mòbil o a gravar-nos, t'indico l'hora i el dia, oks?
    Dimecres 26, de 18.30 h - 20.30 h (aula de cuina. 3r pis).

    Petonets!

    ResponElimina
  2. Ei!
    Merci per la info, aquest any ja no estic a la Ràdio però ho he passat a un company per si els interessa!
    No ho dutis i prova el crumble de peres, la combinació amb el formatge és...boníssima!
    Bona setmana!

    ResponElimina